Paul McCartney boycot dieronvriendelijk China

27 November 2005 - LONDEN - Ex-Beatle Paul McCartney pleit voor een boycot van China, omwille van de manier waarop honden en katten daar worden mishandeld en gedood voor hun vacht. McCartney, wiens overleden vrouw Linda een fervent vegetariër was, ontstak in woede nadat hij op de BBC een film had gezien, gemaakt voor een Britse dierenrechtenorganisatie.

Dat schrijft de Britse zondagskrant The Observer gemeld. In de film was te zien hoe dieren worden gefolterd en gedood op een beestenmarkt in Guangzhou, in het zuiden van China. De beelden tonen hoe honden vanaf een vrachtwagen op straat worden gegooid, vervolgens met lange tangen worden opgepakt en over een hek worden gegooid waarna ze worden doodgeslagen en gevild.

Ook wordt getoond hoe katten in een zak worden gestopt, en dan in een vat kokend water belanden. ,,Dit zijn walgelijke, zieke mensen'', aldus sir Paul en zijn vrouw Heather. Ze lieten het niet bij die verontwaardigde uitspraak. McCartney kondigde aan nooit in China te zullen optreden en de Olympische Spelen van 2008 in Peking niet te zullen bezoeken. Hij riep op tot een boycot tegen het Aziatische land, dat westerse zakenkringen juist proberen gunstig te stemmen.

Volgens dierenrechtengroepen worden in China jaarlijks zo’n 2 miljoen honden en katten gedood voor hun vacht.

Bron: De Standaard

Ook verschenen in "Het Laatste Nieuws" "Gazet van Antwerpen " Le  derniere Heure" Het nieuwsblad"

Vrouw McCartney in actie tegen Honden en kattenbont

< Terug

Vrouw McCartney in actie tegen Honden en kattenbont
FROM HEATHER MILLS-McCARTNEY
 
Please take the time to sign the online Dog & Cat Fur Petition to EU Commissioner, Markos Kyprianou urging him to implement a ban on the trade of dog and cat fur from Asia to Europe .
BRUSSEL - Heather Mills-McCartney, de vrouw van ex-Beatle Paul, heeft zich dinsdag in Brussel fel gekeerd tegen de handel in katten- en hondenbont. Het 36-jarige Britse ex-model riep de Europese Unie op tegen de "barbaarse" praktijken in actie te komen.
Vrouw McCartney in actie tegen kattenbont
Heather Mills-McCartney in actie tegen bond

De handel in katten- en hondenbont, voornamelijk afkomstig uit China, is in zes Europese landen verboden. Mills en enkele europarlementariërs riepen eurocommissaris Kyprianou (Consumentenbeschescherming en Volksgezondheid) op "de populairste Europese politicus" te worden door de invoer van dergelijk bont voor de hele Europese Unie te verbieden. De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, weigert echter zo'n verbod in te stellen ondanks een oproep van het europarlement in 2003.

Mills-McCartney vocht tegen haar tranen op een persconferentie in het Europees Parlement waar beelden werden vertoond van een Duitse herder die in het noorden van China om zijn huid levend werd gevild. Het voormalige model liet verder een bontjas zien die zou zijn gemaakt van de huid van 42 puppies en een kleed afkomstig van de pels van vier golden retrievers.

Actievoerders tegen de handel in huisdierenbont stellen dat alleen al in China jaarlijks meer dan twee miljoen katten en honden op vaak gruwelijke wijze worden gedood voor hun huid. "Honden en katten worden over de hele wereld geliefd, maar in China blijkbaar een stuk minder", aldus Mills die in 2002 trouwde met McCartney.

De Britse is vooral bekend wegens haar acties tegen landmijnen. "Vier maanden geleden hoorden mijn man en ik voor het eerst van deze handel. Het was voor ons een grote schok, het is weerzinwekkend."

Actievoerders, onder wie ook Rick Wakeman van de rockgroep Yes, strijden voor een Europees verbod. Nationale verboden hebben volgens hen geen zin wegens de open grenzen in de EU. Vaak beseft het publiek niet dat ze bont van katten of honden koopt, omdat vervalste etiketten aangeven dat het product afkomstig is van andere dieren, zoals de Aziatische grijze wolf.

Na 5 jaar onafgebroken inspanningen hebben wij dankzij onze 88.000 handtekeningen in invoerverbod van honden en katenbont bekomen in Belgie

en we zetten onze strijd verder op Europees vlak

Dierenleed Azie

Bron De Telegraaf nl


Demonstratie tegen bont in New York tijdens de modeweek

Heather’s oorlog tegen bont

Paul Mc Cartney’s vrouw,Heather Mills heeft kritisch gereageerd op de “hypocriete modellen“ die bont dragen.De supermodellen : Cindy Crawford, Linda Evangelista en Naomi Campbell.

Ze was woedend en noemde hen hypocrieten omdat zij niet langer de actie’s tegen bont steunen en hun ziel verkochten aan de bonthandel.Deze drie supermodellen, alsook Jenifer Lopez, zullen moeten leren leven met hun geweten.

Cindy Crawford, die in het verleden “ PETA’s – Ik ben liever naakt dan bont te dragen “ steunde heeft nu de kant van de bonthandel gekozen, net zoals Naomi Campbell en Linda Evangelista dat gedaan hebben. Deze modellen weten maar al te goed van de wreedheden tegen de dieren. Waarom dan toch voor het geld kiezen ( dat ze al voldoende hebben ) en deze industrie en dierenmoordenaars steunen ?

In 1997 werd Naomi Campbell ontslagen als bekend gezicht van PETA omdat ze een FENDI pelsjas showde. Cindy Crawford deed vorig jaar werk voor “ BLACK LAMA FUR “.

Linda Evangelista ( die ooit zij dat ze voor minder dan 10.000 $ haar bed niet uitkwam ) werd gezien in een chinchilla jas.

Eerder deze maand heeft Heather Mills betogers vervoegd op de stoep van Jennifer Lopez ‘s

Kledingzaak “ SWEET FACE “ in New York. Op haar website liet ze weten : boycot haar films, parfum, kleding en haar muziek tot ze tot inkeer komt. “ Eat you heart out J.lo “ aldus Heather Mills.