Dierenleed in China

< Terug

Chinese Dierlijke Olympics wekte Woede Wereldwijd Puur dierenleedvermaak

 

  

     

 

Toen Animals asia hoorde dat er olympische spelen voor dieren werd gehouden in Shanghai Wild Animal park, is AAF leidinggevende Annie Mather naar Shanghai gevlogen om de verschrikkelijke omstandigheden te onderzoeken.

Dit is een van de vele parken in China die vreemde en gruwelijke shows met dieren organiseert. Dit om maar zoveel mogelijk bezoekers te trekken.

Er zijn verschillende shows:

Beren die op volle kracht tegen elkaar moeten boxen als kangaroes, of olifanten die pop muziek moeten blazen. Dit zijn maar twee voorbeelden. Iedereen snapt dat dit gedrag niet bij het soort dier past. De training gebeurt daarom op een erg pijnlijke manier, en is zeer barbaars. Er worden nog vele andere wilde dieren gebruikt zoals: een tijger, een leeuw, een chimpansee, een zebra, en nog zoveel andere.

Wat ook een bekende attractie is voor de bezoekers is op de foto gaan met een wild dier. Uit veiligheid voor de bezoekers wordt wel eerst de bek van het wilde dier met ijzerdraad vast gemaakt, het dier zit vast geketend, en vaak worden ook nog de klauwen verwijderd. De omstandigheden waarin het dier leeft is ook al onacceptabel. In en uit de kooien vertonen de dieren chronische stress. Iets wat heel gevaarlijk is voor dieren.

Er is nog steeds geen wet die deze shows en omstandigheden verbied. Zonder wet worden deze dieren misbruikt voor geld.

     

 

     

   

   

  

 

Beren redden in China

In december vorig jaar heeft politici een verbod gelegd op galbeer boerderijen. Adjunct  directeur van “Wild life conservation” mr. Wang Wei hield na die uitspraak een pers conferentie. Hij was tegen het verbod. De beren zouden volgens hem nu op een humane manier behandeld worden, en daarbij was het gal van de beren een onmisbaar ingrediënt in de Chinese medicijnen. 

Deze uitspraken van mr. Wei heeft de boeren weer hoop gegeven op het voort bestaan van diens boerderijen, en zelf op een groei van deze industrie.

Het bleek valse hoop te zijn nadat de regering hen gevraagd had om de boerderijen te sluiten en de vergunning in te leveren. De boeren waren furieus. Voor het sluiten van de boerderijen zouden ze te weinig compensatie krijgen. Het is van belang dat de vergunning ingeleverd wordt. Met vergunning zouden de boeren legaal het bedrijf kunnen blijven draaien. De boeren hebben zelf eisen ingediend. Alle eisen werden afgewezen. De boeren krijgen nu betaald wat ze normaal aan de beren verdient zouden hebben, mits ze nu gaan helpen om aan deze industrie een einde te maken, door de beren ook van de zwarte markt te houden.

Er is meer goed nieuws.

Leden van National people’s congress hebben aangeboden te helpen met het sluiten van alle galbeer boerderijen. Dit moet gebeuren voor de olympische spelen 2008. De boodschap tijdens de spelen zal zijn: harmonie en saamhorigheid tussen mens en dier. 

De leden van het NPC waren aanwezig op onze bijeenkomst. Ook aanwezig was Neil Parisch (lid van het europees parlement). Mr. Parisch heeft een gesprek gehad met de directeur van wild life conservations mr. Zuo. Het was ook zijn plan om te helpen met het sluiten van de boerderijen. Erg apart is dat mr. Zuo de baas is van mr. Wei, die het niet eens is met het verbod. Er moet dus snel een gesprek geregeld worden met mr. Zuo over zijn plan. Zijn woorden moeten nogmaals gepubliceerd worden om zeker te zijn van zijn positie. 

In Vietnam dringt de regering aan om te beginnen met het redden van de gebruikte galberen. Voor october 2006 moeten er 50 van de beloofde 200 galberen gered zijn. De gal beer boerderijen zijn daar al illegaal. Er wordt gehoopt dat China aan hun een voorbeeld neemt.

Dat de galberen in China alles behalve humaan behandeld worden blijkt wel uit een onderzoek op 1 van de 7 geredde beren uit een smerige dierentuin. Deze beer was ooit een galbeer. De beer had nog steeds de katheter in zijn buik zitten. 

Veel van die beren zitten in de “moon bear rescue centre” in China. Dit centrum is helemaal toegewijd om de bezoekers te leren over het leven van een galbeer. De beren die hier leven, leren de bezoekers nog het meest over hun verleden. Ze hopen op veel donaties. Logisch, de strijd om alle boerderijen te sluiten is nog niet afgelopen.  

Ieder jaar bieden er vele nieuwe leden, beroemdheden, Chinese dokters, media en het belangrijkst, de regering zich aan om te helpen met dit project. 

Op dit moment zijn er 205 galberen gered waarvan er nog 169 leven. We hopen dat er nog voor veel galberen een betere toekomst staat te wachten.

Kleine Belgische dierenorganisatie maakt het grote verschil

voor het gruwelijk leed van de galberen !!!

We halen nogmaals onze slag thuis na het verbod tegen honden en kattenbont

We blijven onze Aziatische dierencollega’s steunen

   

13 oktober 2005 werd Animals Asia uitgenodigd In het Europese Parlement in Brussel om de start te lanceren van een schriftelijke campagne van de 732 Leden van het Europese Parlement richting China om berenboerderijen in China te stoppen. 

We hebben ook alles op alles gezet om een massale mailactie op gang te brengen.

Meer dan 4.500 verenigingen en mensen hebben we aangeschreven om naar de EU- parlementsleden te mailen.

En we waren blij dat er zo veel respons op gekomen is en het resultaat mag er wezen 

Dierenleed Azië heeft intensief campagne gevoerd met dit fantastische resultaat

De meerderheid van de Euro parlementsleden hebben getekend om het bestaan van de galberenboerderijen in China  te schaffen.We geven toe dat het niet gemakkelijk was.Het is nog maar de 3e maal in dit parlement dat zulke verklaring tegen diermishandeling goedgekeurd werd. Het vorige was het verbod op invoer van honden en kattenpels. Het afschaffen van de berenfarms is nu het officiele standpunt van de europese unie. De leden van Oostenrijk, Belgie, Cyprus, Tchié, Denemarken, Estonia, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italie, Luxemburg, Letland, Malta, Nederland,Polen, Portugal en Spanje willen een halt toeroepen aan deze praktijken. De leden van deze 25 landen voeren de wensen uit van hun bewoners (kiezers) .

Onze organisatie heeft 2500 €  overgemaakt aan ANIMALS AZIE  om hun fantastisch werk voort te zetten en nog meer beren vrij te krijgen.

Voor meer informatie kunt u zich wenden naar DIERENLEED AZIE   Rosa Mertens

03-3116906 of naar mertens.rosa@skynet.be 

ACHTERGRONDINFORMATIE

Kerstmis kwam dit jaar iets vroeger voor een baby beer en haar familie. Zij hadden geluk.

Lieve vrienden van Dierenleed Azie,

Deze kerstmis, bedankt een zeer speciale familie uit China jullie voor hun vrijheid. Moeder, vader en hun twee babybeertjes zijn eindelijk veilig in ons berenterrein (paradijs) waarna zij gered zijn van een leven vol martelingen op beerboederijen in China. Verhalen zoals deze bewijzen dat onze stemmen gehoord zijn en dat beerboerderijen in China langzaam maar zeker aan het uitsterven zijn. 

Ook in Europa, fantastische intiatieven van politiekers zijn onderweg doordat wij in oktober een persconferentie hebben gegeven in Brussel, dit ondersteund door leden van het Europese Parlement. Met meer dan 230 van de gevraagde 367 handtekeningen die we ontvangen hebben, zijn we goed op weg om resultaat te        

verkrijgen in de zin van een officiële aankondiging komende van de Europese Unie naar het Chinees gouvernement toe tegen beerboederijen.

 

HET GRUWELIJKE VERHAAL VAN DE GALBEREN

In China worden duizenden zwarte beren of kraagberen in erbarmelijke omstandigheden gevangen gehouden in zogenaamde “berenboerderijen” enkel en alleen voor hun gal. Volgens de Chinese traditie bevat het berengal geneeskundige krachten en wordt het gebruikt tegen kwaaltjes zoals hoofdpijn, nierstenen, katers en hoge koorts.

Dit gebruik is al heel oud in China, de beren werden vroeger uit de wildernis gevangen en gedood voor hun galblaas. Maar sinds begin jaren tachtig ontdekten Noord Koreaanse wetenschappers een manier om het berengal te verkrijgen zonder de dieren te hoeven doden. De dieren krijgen een katheder ingeplant die loopt tot de galblaas. Zo wordt 24 uur op 24, gemiddeld vijftien jaar aan een stuk, kostbare gal afgetapt.

Een paar jaar later begint China met berenboerderijen, aangemoedigd door de regering, zogenaamd om de wilde beer in stand te houden. Begin negentiger jaren zijn  er al 500 berenboerderijen met in totaal meer dan 10.000 beren.

De beren zitten samengeperst in kooien die zo klein zijn dat ze nauwelijks hun oor kunnen krabben, moeten noodgedwongen in hun eigen uitwerpselen blijven liggen en krijgen als gevolg van het implanteren van de katheder ontstekingen die nooit verzorgd worden. En dat jaren lang…

Pijn is het enige wat ze kennen en soms wordt het zo erg dat ze hun kop tegen de tralies kapot slaan en zich zodanig verminken dat ze sterven.

De beren zitten samengeperst in kooien die zo klein zijn dat ze nauwelijks hun oor kunnen krabben, moeten noodgedwongen in hun eigen uitwerpselen blijven liggen en krijgen als gevolg van het implanteren van de katheder ontstekingen die nooit verzorgd worden. En dat jaren lang…

Pijn is het enige wat ze kennen en soms wordt het zo erg dat ze hun kop tegen de tralies kapot slaan en zich zodanig verminken dat ze sterven.

De beren zitten samengeperst in kooien die zo klein zijn dat ze nauwelijks hun oor kunnen krabben, moeten noodgedwongen in hun eigen uitwerpselen blijven liggen en krijgen als gevolg van het implanteren van de katheder ontstekingen die nooit verzorgd worden. En dat jaren lang…

Pijn is het enige wat ze kennen en soms wordt het zo erg dat ze hun kop tegen de tralies kapot slaan en zich zodanig verminken dat ze sterven.

De beren zitten samengeperst in kooien die zo klein zijn dat ze nauwelijks hun oor kunnen krabben, moeten noodgedwongen in hun eigen uitwerpselen blijven liggen en krijgen als gevolg van het implanteren van de katheder ontstekingen die nooit verzorgd worden. En dat jaren lang…

Pijn is het enige wat ze kennen en soms wordt het zo erg dat ze hun kop tegen de tralies kapot slaan en zich zodanig verminken dat ze sterven.

Alternatief medicijn

AAF werkt ook aan de promotie van een minder duur synthetisch en plantaardig alternatief voor de berengal. Het actieve ingrediënt in berengal is ursodeoxycholic acid (UDCA), maar syntetisch UDCA wordt nu wereldwijd gebruikt, vooral in het westen om galstenen te breken.

UDCA wordt ook getest om meer serieuze problemen te behandelen zoals Parkinson, Huntington en misschien Alzheimer. Een gevolg van dit synthetische UDCA is dat er een overschot ontstaat aan berengal in Azië en dat de gal van de gemartelde beren terecht komt in luxe producten zoals cosmetica en wijn.

Chengdu opvangcentrum

In Chengdu is een groot opvangcentrum voor de beren voorzien. Er zijn er nu zo’n 185 gered. Vaak komen zij daar aan in erbarmelijke conditie. Sommige beren wegen maar de helft van hun normale gewicht. Minstens 30 procent van de in het wild gevangen beren missen een of twee poten. Van sommige beren zijn hun tanden afgezaagd of de tenen van hun poten zodat ze zich niet kunnen weren en makkelijker zijn om te “melken”.

Zodra ze jn het centrum arriveren neemt hun leven een wending. Ze zijn vaak ernstig uitgedroogd en krijgen water door hun kooi waar ze gulzig van likken, ze krijgen ook honing, fruit en andere zoete zaken. Als ze weer enigszins op peil zijn worden ze door de veeartsen onderzocht op inwendige verwondingen en behandeld. Vaak hebben ze tumoren, verminkte galblazen, hernia’s, abcessen of  medische instrumenten die bij vorige operaties zijn achtergebleven.

Nadat de beren zijn hersteld, weken of maanden later, start hun nieuwe leven zonder pijn. De beren kunnen niet vrijgelaten worden. Velen missen

ledematen en de meesten missen de vaardigheden om in de wildernis te overleven.

Zo’n berenreservaat in stand houden is niet goedkoop, de huidige site kan maximaal 350 beren huisvesten en zal 3 miljoen dollars kosten. Het geld voor de beren moet via sponsors binnenkomenCopyright © Dierenleed België