Honden- en kattenslachten in Zuid-Korea

< Terug

Honden In Korea

De condities op een hondenvleesfarm in Korea - hoe zij opgroeien, worden gedistribueerd en gedood.

Honden groeien op in zogenaamde 'boven-de-grond-kooien'. De kooien zijn zo ontworpen dat fecaliën naar de bodem van het terrein worden afgevoerd. Maar deze bodem wordt zelden gereinigd, zodat de fecaliën uiteindelijk de kooi weer bereiken. Omdat de bodem van de kooi schaars bedekt is met ijzerdraad, raken de poten van sommige honden misvormd als zij opgroeien.

Wreedheid naar honden vindt plaats in alle onderdelen van het hondenvleesproductieproces: bij het opgroeien, de distributie en bij het doden van de dieren. Soms ontsnappen er gestreste honden uit de kooi en vallen ze mensen aan.

http://care.savedogsinkorea.com-a.googlepages.com/main2523 je kan ook de petitie tekenen op : save-dogs-in-korea


Nieuw jaar, Nieuwe Hoop

Lieve vrienden van “Korean animals” ,

Zojuist is volgens de maan-kalender het Jaar van de Hond aangebroken. We hopen dat we dit jaar meer kunnen doen om het tragische lot van de Koreaanse honden en katten te verbeteren. Vorig jaar alleen al, heeft KAPS meer dan 2000 honden en katten gered van de straat en bleven daardoor uit handen van de dierenbeulen.

Zonder tussenkomst van KAPS zouden deze dieren een vreselijke dood gestorven zijn. Daarnaast heeft  KAPS –in samenwerking met plaatselijke authoriteiten, dierenartsen en aanhangers- ook een opvoedkundig programma opgesteld, dit om eigenaren te motiveren verantwoordeijk met hun dieren om te gaan.  Onze campagne voor afschaffing van het consumeren van honden- en kattenvlees heeft zowel binnen als buiten Korea veel ondersteuning gekregen. Maar er is nog een lage weg te gaan; zie onderstaand nieuwsartikel.

We blijven uw steun nodig hebben om onze campaigne voort te kunnen zetten, om onderdak te bieden aan de behoeftige dieren en voor educatieve doeleinden. Dit jaar focussen we ons op  de pers om hun medewerking. We willen hierbij dankzeggen aan alle mensen die ons hebben geholpen op wat voor manier ook; schrijven, donaties, etc. Kijk op onze website http:www.koreananimals.org/help.htm wat je eventueel nog meer kunt doen. Onderstaand een artikel dat gepubliceerd was door ‘ the Korea Herald” op 31.01.2006:

Nu het jaar van de Hond is aangebroken, zien we dat honden in Korea een verschillend lot te wachten staat; sommigen worden met luxe omgeven –dat soms heel erg ver gaat-, terwijl anderen “ in de pot” terecht zullen komen om te worden geconsumeerd.

De laatste 20 jaar is er een “ boom” in dierenwinkels ontstaan met als resultaat een overweldigend aanbod van huisdieren (lees honden). Daarnaast bleven de oude tradities bestaan, waarbij de vaak grote honden niet als huisdier beschouwd werden en meestal aan een ketting buiten werden gehouden. Deze laatse groep honden nu vormen het probleem volgens Dr. Kwon Dae-hyun, een dierenarts van het Chung Wha dierenhospitaal in Seoul. Volgens hem moeten mensen nodig heropgevoed worden, want ze begrijpen niet dat een hond regelmatig eten, water, beweging en inentingen nodig heeft, zegt hij. Een andere mening voor het ontstaan van het probleem heeft Kerr van Het International Aid for Korean Animals. Het is pure verwaarlozing, ze “ vergeten” gewoon de hond volgens hem. En de oorzaak hiervan is de vlees-industrie en het gebrek aan voorlichting en daardoor de onverschilligheid van  de mensen in het algemeen; honden zijn immers gewoon voedsel.

Met de Olypmische Spelen in 1988 en in 2002 de World Cup kwam er sterke internationale kritiek. De Koreanen verdedigden zich met argumenten als: “ hondeneigenaren eten geen hondevlees” en “honden voor consumptie zijn van een ander ras dan honden gehouden als huisdier” en “het is een cultureel gebruik dat terug gaat tot de tijd toen Korea nog arm was en er een tekort aan vlees was”. Maar dit klopt niet, dit argument is ontzenuwd door The Korean Animals Protection Society. Toen was er nog geen sprake van handel in hondenvlees . De waarheid is dat de Koreaanse mannen geloven dat het goed is om hun viriliteit op te peppen. Hierdoor eet –weliswaar een minderheid in Korea- zo’n 2  millioen honden per jaar.

Deze worden voordat ze gedood worden eerst gemarteld.

De manier hierboven beschreven hoe de gemiddelde Koreaan met z’n hond omgaat, ondergaat geen kritiek, omdat dit nu eenmaal zo gaat in Korea. In Engeland of hier zouden we allang aan de bel getrokken hebben, wanneer een hond constant kortaangelijnd staat, zonder beschutting en vaak zonder eten of water. Maar de Vleesindustrie is volgens Kerr (van KAPS) de oorzaak van die onverschillige mentaliteit ten opzichte van honden.

Cindy, was één van deze honden, maar was zo gelukkig te worden gered door Dave Peacock, een Schot. Hij heeft 15 tot 20 honden gered ondertussen en ondergebracht bij Westerse gezinnen. Zelf heeft hij er 3. Cinsy, eerst sterk ondervoed , smerig en lijdende aan hartworm, is nu een prachtig prinsesje, volgens hem. Volgens Kwon verandert er nu ook langzaam iets in Korea met betrekking tot de mentaliteit ten opzichte van honden. Mensen merken dat een hond een vriend kan zijn en apprecieren het sociale contact met de hond.

International Aid for Korean Animals

Korea Animal Protection Society

P.O. Box 20600 , Oakland 94620-0600 , USA

www.koreananimals.org

iaka@koreananimals.org

(Tel./Fax) +1 510-271-6795


Een cultuurverschil of simpelweg wreedheid? Beslist uzelf maar!

Volgens een rapport van de Korean Animal Protection Society worden jaarlijks naar schatting 2 miljoen honden geslacht voor het vlees. Honden worden er massaal gekweekt ¨als kleinvee¨ ondanks het feit dat er in 1984 een wet uitgevaardigd is dat het eten van hondenvlees verbiedt.

Op 5 grote markten worden dagelijks duizenden honden te koop aangeboden. Daar kunnen de potentiële klanten een hond uitkiezen die ter plekke geslacht wordt. De honden worden gedood door electrocutie of ophanging. Maar in de meeste gevallen gaat er een lange en gruwelijke lijdensweg vooraf; honden worden langdurig geslagen met stokken of worden langzaam gewurgd, om vervolgens (soms levend !!!) gevild of levend gekookt te worden.

Op sommige plaatsen wordt de vacht verwijdert met een brander en weerom werd vastgesteld dat sommige van deze dieren nog leefden! Volgens een plaatselijk volksgeloof gaat er op deze manier veel adrenaline. door het lichaam van de hond en hierdoor krijgt het mals-geslagen vlees sexueel potentieverhogende kwaliteiten.

Honden vlees in Korea is tweemaal zo duur als ander vlees, kip en rund, dit sinds Korea's economische vlucht in de tachtiger jaren. Hondenvlees is een vlees voor de delicatessen-winkel; het is een delicatesse die voornamelijk wordt gegeten door een groep mannen die geloven dat zulk vlees (hondenvlees) hun viriliteit bevordert

Vooral de maanden juli en augustus zijn rampzalig voor onze trouwe viervoeter want dan wordt er massaal hondenvlees gegeten. In juli zijn er de drie Koreaanse bokdagen (letterlijk vertaald = snikhete hondsdagen) en in augustus wordt er massaal boshingtang gegeten( hondenstoofvlees) Onder het mom dat het hier om een traditie gaat zijn er de laatste jaren enkele Koreaanse politici die het eten van hondenvlees opnieuw willen legaliseren.

Katten worden door een minderheid als onhygienisch beschouwd en om die redenen worden ze dan ook uitgeroeid. Volgens KAPS zou een correcte informatiecampagne dit probleem al gedeeltelijk kunnen oplossen aangezien katten hoegenaamd geen onhygienische dieren zijn en bovendien een belangrijke taak hebben om de populaties van kleine knaagdieren mee onder controle te houden.

Voor een minderheid wordt de kat (volgens hun volksgeloof) beschouwd als een mediciijn. De katten worden bewusteloos geslagen met een hamer of men gooit enkele katten in een zak en vervolgens slaat men die zak enkele malen tegen de grond. Vervolgens worden de katten(meestal nog levend) in een ketel met heet water gegooid; dit tesamen met dadels, noten en gember. Ze worden gekookt tot men een bruine brij krijgt die men GOYANGI SOJU noemt en die brij wordt gebruikt tegen reuma en gewrichtspijnen.

In 1991 werd een algemene dierenbeschermingswet die alle wreedheid tegen dieren verbiedt uitgevaardigd maar de overheid laat desondanks de hierboven vermelde gruwelijkheden oogluikend en onbestraft toe!

HELP... MEE DIT ZINLOOS DIERENLEED TE STOPPEN

Ondersteunende acties: