Dierenleed in Thailand

< Terug

In Thailand leven vele honden in Boeddhistische tempels . Waarom ?

          

Puppies , honden en katten worden frequent gedumpt in tempels , misschien omdat de eigenaars veronderstellen dat de dieren gevoed worden met de restjes uit de tempel . Leven in een tempel is niet makkelijk voor een hond . Honden zijn niet gesteriliseerd en planten zich continu voort , zodat voedsel ontoereikend is .Zijn ze ziek of gekwetst , dan wordt er niet naar omgekeken .Erger nog , wij hebben vergiftigde , zelfs geslachte honden ontdekt in tempels , die allesbehalve "hemels" zijn voor honden . " Care for Dogs " overziet een tiental tempels , maar onze mogelijkheden volstaan niet om deze regelmatig te bezoeken . Gelukkig worden we veelal verwittigd door onze contactpersonen , tempelbedienden of monniken ,wanneer een hond ziek of gekwetst raakt . We halen hem dan op voor veterinaire verzorging of geven we nodige medicatie aan de monniken .

- Beschrijf even de medewerkende dierenkliniek .

Wekelijks voeren ze sterilisaties uit en helpen met de bestrijding van ziekten ( parvo , huidprolemen , bloedparasieten, hart/nier/leverproblemen en tumoren .Daarenboven , worden vergiftigde en gekwetste honden verzorgd en zware kwetsuren geopereerd .

Ons recentste geval is de hond Tim , achtergelaten in de straten van Chiang Mai . Buren verwittigden ons dat Tim een gruwelijke neustumor had en moeilijk ademde . Nu komt dit type tumor veelvuldig voor en wordt overgedragen via sexueel verkeer .Niet alleen genitaliën , ook andere lichaamsdelen kunnen aangetast worden. Via likken en krabben heeft Tim deze ziekte aan de neus opgelopen . Momenteel worden 9 honden met TVT ( overdraagbare venerische tumor ) verzorgd in ons asiel . TVT kan gelukkig in quasi 100% van de gevallen genezen worden . We hebben Tim opgepikt en nu na ongeveer 4 weken van chemotherapie wordt het duidelijk dat Tim volledig zal genezen .

- Krijgt U voldoende financiële steun ?

Voor het asiel en de medische verzorging hebben we ongeveer 3000 Euro/maand nodig. Tot dusver is het ons gelukt , maar het is scherp ! Onze vrijwilligers zorgen voor bijkomende voeding en gratis dierentransport . Met 16 Eu :maand kunnen we een hond onderhouden . De eenmalige kost van een sterilisatie is eveneens 16 Euro .Met bijkomende donaties zouden we nog meer honden kunnen helpen ! Blijf ons AUB steunen .

Interview met Karin H. ( Care for Dogs ) door Stefanie Mendola ( Animal Help Assisi )

We zijn blij dat we ook deze organisatie een bijdrage hebben kunnen storten van 1000 dollar Daarmee kunnen ze weer vele honden voeden en vaccineren                                                                        

Zie internetgegevens in de originele tekst

http://samuidog.plusboard.de/tempelhunde-t36.html

prachtige foto’s van hun werk


BABY OLIFANTEN WORDEN GEFOLTERD IN THAILAND.

Van de ongeveer 5.000 bedreigde olifanten in Thailand zijn er 3.800 in privaat bezit. De meeste worden gebruikt als attractie voor toeristen in de zogenaamde olifantenkampen voor rondritten en circusacts.

De organisatie PETA ontdekte de afschuwelijke folteringen die eigen zijn aan de geheime ‘trainingskampen’ van Thailand. De nog zogende baby olifantjes worden,  spartelend en schreeuwend,  letterlijk weggesleurd van hun moeder. Zij worden daarna ongenadig geslagen tot zij stil zijn en dagenlang  gestoken met nagels.

Deze ‘routine’ opleiding maakt dat de olifanten ernstig gewond raken, getraumatiseerd en soms zelfs dood geboren in gevangenschap, worden baby olifanten in de dorpen opgeleid door olifantentrainers (mahouts).  

  In een dorp diep in de jungle van Thailand, heerst een uitbundige stemming wanneer jong en oud komt kijken naar het spektakel van een baby olifant, die geen kant meer uitkan en gelaten haar lot ondergaat.

Eén voor één worden touwen en metalen kabels rond haar buik en poten gewikkeld, zelfs haar staart wordt vastgebonden. Zij tracht zich nog wanhopig te weren door met haar slurf de touwen weg te duwen.

                                                      

Haar pogingen zijn vruchteloos, want zonder genade wordt er op haar slurf en op de gevoelige plekken met stokken geslagen en met naalden in de oren gestoken. Tot zij volledig is uitgeput en haar poten het begeven. Zij zakt in elkaar, haar nek verstrikt in de touwen.

Een oudere dorpsbewoner zet zich schrijlings op haar rug, een speervormige stok in de hand en spreekt in het Thais tot de baby olifant: “Als je niet tegenwerkt, zullen we je geen pijn doen.” Hij heft de speer op en plant deze in haar huid, recht tussen de oren. Wanneer hij de speer krachtig terugtrekt, bloedt haar huid. Brullend van angst schudt zij met haar kop, in een wanhopige poging dit voorwerp van pijn af te weren.

De duisternis valt over het dorp en rook van het kampvuur vult haar kooi. In de treurige ogen ziet men de doodsangst en verwarring van deze baby olifant, zonder moeder, geketend en murw geslagen.

Maar de beproeving is nog lang niet over, ook de volgende dagen wordt haar geen rust gegund, noch voedsel of water. Om beurten wordt zij ook daarna nog door verschillende dorpsbewoners ‘bewerkt’, tot zij besluiten dat haar onderwerping volledig is.

Dit is het lot van gekooide baby olifanten, die de rest van hun leven  nog regelmatig zullen geslagen worden om hen er  blijven aan te herinneren wie de baas is.

Het is een dringende noodzaak dat de afschuwelijke folteringen die onthuld zijn door PETA, niet meer mogen doorgaan.

Daarom wordt er bij de regering van Thailand op aangedrongen om bij wet de wrede behandeling, opsluiting en training  van olifanten te verbieden en het gebruik van olifanten voor commerciéle doeleinden en vermaak te bannen.

Aangezien het aantal olifanten wereldwijd drastisch afneemt, zou Thailand model moeten staan voor andere landen door bescherming van deze dieren.

Toeristen zouden in Thailand de olifanten kunnen observeren in toevluchtsoorden, waar zij vrij rondlopen in kudde, in plaats van hen te kooien of  hen onder dwang circusacts te laten uitvoeren. 


THAILAND – Een gruwelijke handel in hondenhuiden

THAILAND - Een gruwelijke handel in hondenhuiden in het noorden van Thailand kost iedere maand 30.000 honden het leven. De honden worden in één van de vijf slachthuizen in Sakhon Nakon gevild (soms levend) waarna hun huiden worden doorverkocht. Luxe-artikelen die gemaakt zijn met de Thaise hondenhuiden zijn al aangetroffen in grote winkelstraten in West-Europa met de vermelding « Echt Leder »

Het is in de E.U. niet verboden om hondenhuiden te importeren en te verkopen , maar de fabrikanten van portefeuilles , autozetels en lederen kledij geven liever niet toe dat ze hondenhuiden gebruiken.Het kon de consument wel een shockeren …Op het label wordt meestal gewag gemaakt van lam , geit , of een exotische diersoort. Die dieren worden nu eenmaal gemakkelijker aanvaardt als "leverancier" van dierenhuiden.

Hondenslachthuis

Hondenopkopers trekken van dorp naar dorp om er honden te kopen of gewoon van de straat te plukken.

Tientallen dieren worden er dagenlang zonder water en voedsel opeengeperst in kooien en naar één van de vijf slachthuizen gebracht. Daar worden ze met een haak in de nek uit de kooi getrokken , bewusteloos geslagen , de keel overgesneden en gevild.

 

Dierenrechtenactivisten die de slachtingen incognito bijwoonden stelden vast dat sommige honden zelfs niet worden gedood en dus levend worden gevild.

De hondenhuiden worden per container naar Korea , Taiwan , Japan en China verscheept . Aan de lopende band worden ze verwerkt tot luxe-goederen die ook hun weg vinden naar de europese markt . Zelfs in dierenwinkels werden restanten van Thaise hondenhuiden gevonden. Ze werden er verwerkt in hondensnoepjes en kauwbeenderen . Dus wij voederen onwetend onze huisdieren met de kadavers van hun Thaise soortgenoten.   

Dit kunnen de 1.200.000 hondenliefhebbers en nog meer kattenbezitters toch niet toelaten.                                       meer informatie ->

Copyright © Dierenleed België