Dierenleed Azie 
Jackie Chan

Jackie Chan, probeert de rem te zetten op het wrede afslachten van zwerfhonden in Taiwan. Om PETA te steunen, doet Taiwan's hoog- & raak-schoppende held, die reeds gedurende de laatste 20 jaar aan de top staat van Azië's filmwereld en aldus de kassa's doet rinkelen, beroep op Taiwan's legislatuur om 's lands allereerste dierenbeschermingswet erdoor te krijgen.

"Het deed mijn hart pijn onlangs te moeten vernemen dat honden in Taiwan gedood worden door vergif, electrocutie en uithongering", schrijft Chan in een brief aan Taiwan's secretaris-generaal, Liu Pi-Liang. "Een dergelijke behandeling van honden gaat in tegen alles dat een vooruitstrevende, menselijke natie zoals Taiwan vertegenwoordigt".

Chan, geboren in Hong Kong, is de eerste Aziatische acteur die het opneemt voor Taiwan's 2 miljoen zwerfhonden. Hij steunt aldus Steven Seagal, Brad Pitt, Kim Basinger en David Duchovny door druk uit te oefenen op de Taiwanese regering om de eerste wet tegen wreedheid jegens dieren erdoor te krijgen, die momenteel nog "hangende" is in Taiwan's parlement.