Dierenleed Azie 
Jean Claude Van Damme

Volgens een persmededeling van de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA zou de bekende Brusselse acteur Jean-Claude Van Damme ook zijn steun betuigen aan hun actie voor de Koreaanse honden en katten.

Jean-Claude Van Damme (The muscles from Brussels) vooral bekend van de vele actie- en Oosterse gevechtsfilms, is eveneens een groot dierenliefhebber.

Volgens het persbericht zou hij de Koreaanse regering gevraagd hebben om iets te doen aan de praktijken waarbij honden en katten, doodgeslagen, opgehangen, verbrand, geëlectrocuteerd of levend gekookt worden, vooraleer ze geslacht en opgegeten worden.

Hoewel de Zuid-Koreaanse wet deze wreedheden verbiedt, is het algemeen geweten dat de lokale bevolking het daar niet mee akkoord is en de wet op dat punt dan ook niet volgt en dat controle door de overheid achterwege blijft.

Bepaalde praktijken, veelal ingegeven door volks bijgeloof, spreken tot de verbeelding: zo worden honden vaak opgehangen en geslagen omdat de stress, de pijn en de angst van het dier de mannelijke viriliteit zou verhogen bij het eten van het vlees achteraf.

Omdat het de smaak zou verbeteren, worden honden soms levend het vel afgebrand en geroosterd. Katten worden dan weer levend in kokend water gegooid om een speciale "jus" te krijgen voor bepaalde dranken en schoonheidsmiddelen.