Dierenleed Azie 
Brief van Chun Am
Ooggetuigenverslag van een verschrikkelijke honden-marteling :
(Vertaald van een originele brief in het Koreaans)

Om 7.30 u. 's ochtends op 14 mei 2002 verliet ik mijn hotel langs Manripo Beach. Ik passeerde twee mannen die aan het praten waren. Een man deed een paar passen naar een hond die vastgebonden stond naast het water. Deze witte hond sprong op en neer en kwispelde met zijn staart, gelukkig zijn baas te zien. De eigenaar van de hond maakte het touw los van de boom en bond de hond ermee vast. Hij gaf hem aan de andere man.
Vanaf het ogenblik dat de hond werd vastgehouden door de andere man, kon de hond zich niet meer bewegen en de andere man sleurde de hond twintig meter verder naar een plaats waar hij hem weer vastbond. De hond jankte van de pijn.
Deze man van middelbare leeftijd gebruikte beide handen om uit alle macht aan de hond zijn staart te trekken zodat de hond stilaan gewurgd werd en daarmee ook de ruggegraat van de hond brekend. Toen trok hij uit alle macht aan de linkerpoot. Daarna aan de rechterpoot. Terwijl de Hond nog leefde, trok hij langzaam de hond aan stukken.
De hond kon nauwelijks bewegen en huilde van pijn. De man pauzeerde even, bekeek de hond even en zal dat de hond stervende was. Hij wachtte nog een paar minuten en in de tijdspanne van een half uurtje herhaalde hij dit alles nog driemaal.
Hij stopte daarna even om te kijken of de hond nog ademde en dus nog leefde, en ging toen, vier meter verder, zijn huis binnen. De hond leefde en bewoon nog, Ik vroeg de man : "Waarom doodt u deze hond op een dergelijke langzame en pijnlijke manier ? Waarom niet op een vlugge manier ?"
De man dacht dat ik een koper of verbruiker van hondenvlees was, hij glimlachte en zei trots : "Hoe langzamer en pijnlijker de dood van de hond, hoe lekkerder het vlees".
Toen werd ik razend. "Alle landen waar men geen hond eet, zijn beschaafde landen. Als we er niet mee stoppen hondenvlees te eten, zullen we eeuwig voor achterlijk versleten worden".

"In Seoul verkiest men meer en meer hondenvlees" zei de hondenslachter en ging terug naar zijn huis.
Mijn hart deed pijn en klopte onophoudelijk. I was misselijk en kon amper adem halen. Ik ging die 150 meter terug naar mijn hotel met bezwete rug en betraand gezicht. Een uur later werd ik wat kalmer, de groep waarmee ik reisde, moest weg en ik moest mee met hen.
Toen ik wegging, keek ik nog naar de hond en zal hem nog steeds vastgebonden hangen. Ik vroeg mij af hoeveel uren het nog zou duren tot zonsondergang en hoe lang de hond daar nog levend zou hangen, ingeval hij nog zou leven.
Ik huilde en sloot mijn ogen. "Witte Hond, ik wens dat je in de hemel komt. De man die je vermoordde is oneindig wreed, hoe kan hij deel uitmaken van het Koreaanse volk , Witte Hond, jij kan die slager niet vergeven maar ik zal het in jouw plaats doen.
Ik heb het gevoel dat ons land nog zo primitief is. Op een goede dag zal die slager sterven. Ik geloof vast en zeker dat hij even pijnlijk zal sterven als hij jou deed sterven. Witte Hond, ik hoop maar dat, indien je opnieuw geboren wordt, dit nooit meer in een land als het onze zal
zijn maar in een land waar de mensen beschaafder zijn dan hier".

Deze voorbije week, kan ik niet werken en niet slapen, steeds woede en wanhoop voelend voor hetgeen gebeurde. Deze man bezat een grote werkplaats met allerlei materiaal voor zijn huis wat erop wijst dat hij dit soort werk reeds lang doet.
Hij doet deze "job" wanneer er weer een bestelling "binnenloopt" van een hondesoep-restaurant. En ik ben er zeker van dat deze hondenslachter weet hoe hij met een maximum-wreedheid tewerk moet gaan ! Die witte hond die zo wreed werd afgeslacht, werd opgegeten door achterlijke en wilde hondenvlees-eters terwijl zij drinken, lachen en zich fantastisch amuseren en zich vooral blauw betalen voor dit zo wreed gewonnen hondenvlees !!!.
Mijn hele leven reeds heb ik gezien dat eters van hondenvlees altijd sukkelen met hun gezondheid, nooit écht gezond zijn en ook nooit lang leven !
Niemand in de wereld is wreder dan deze hondenslachter ! Men kan er zichzelve van vergewissen dat ik de waarheid spreek indien men zelf naar de "werkplaats" gaat van deze kerel in Manripo Beach in Taeahn-gun waar je hem met eigen ogen aan het "werk" kan zien !

Laat iedereen overal weten wat deze wrede man honden aandoet door dit te melden aan kranten, TV-stations, radio-zenders, nieuwbladen, enz.... namelijk de hele media en waar men maar kan ! MAAK DE PLAATS WAAR DIT GEBEURT OVERAL TER WERELD BEKEND !!!

Omdat ik wraak vrees, kan ik mijn echte identiteit niet bekend maken maar op een goede dag ben ik van plan dit wél te doen !

20 mei 2002

Een zakenman in zijn vijftiger jaren, wonende in Sucho-gu, Seaoul
Chun Am (schuilnaam).

Klik Hier voor een afbeelding van de orginele brief.


Dringende boodschap van Kyenan en Sunnan :
Beste Koreaanse Dierenvriend(in),

Bovenvermelde brief is van een ooggetuige die één van de ergste wreedheden jegens dieren zal gebeuren die ik kan beschrijven, nog verergerd door de ongevoeligheid van de hondenslachter jegens een levend, voelend wezen. De witte hond toonde genegenheid jegens zijn bezitter die hem zo gemakkelijk overgaf aan zijn slachter en martelaar !

Chun Am (een pseudoniem), Sunnan en ikzelve zijn fervente dierenrechtenverdedigers en vragen iedereen deze brief aan iedereen bekend te maken en overal waar zij ook maar kunnen te verspreiden als ook te protesteren bij het Koreaanse gouvernement. (Zie de adressen hieronder). Wees gewaarschuwd : de brief is hart en wreed om te lezen en ik huil uit woede en verdriet iedere keer ik deze brief weer lees. Deze brief maakt mij misselijk en ben woedend over het feit dat deze feiten -ondanks het vele verweer en de protesten van zovele mensen, zich toch nog steeds blijven afspelen- ook ondanks de vele ontkenningen van de Koreaanse regering.

BLIJF AUB. AANDRINGENDE PROTEST-BRIEVEN ZENDEN NAAR DE KOREAANSE
REGERING, AMBASSADES EN KOREAANSE FIRMA'S !!!

De adressen staan hieronder.

Adressen:

President Kim, Dae-Jung
Blue House
1 Sejong-Ro, Jongro-gu
Seoul, South Korea 110-050

The Ministry of Health and Welfare
1 Jungang-dong
Gwacheon, Gyeonggi Province
South Korea 427-760
Fax: 82-2-503-7568
E-mail

Director of Korean Food and Drug Administration
5 Nokbun-dong
Unpyoung-gu
Seoul, South Korea 122-704
Fax: 82-2-359-6963
E-mail

Ministry of Agriculture
1 Jungang-dong
Gwacheon, Gyeonggi Province
South Korea 427-760
E-mail

Prime Minister
77-6 Sejong-Ro, Jongno-gu
Seoul, South Korea 110-050
E-mail

U kunt deze dieren ook helpen door dit aan zoveel mogelijk mensen door te geven.
Kijk op de "link naar ons" pagina voor banners om naar onze website te linken.