Dierenleed Azie 
Universele Verklaring van het Welzijn van Dieren
Dierenleed Azie steunt Animals Matter To Me, Doe mee!

In juni lanceerde de World Society for the Protection of Animals (WSPA) de wereldwijde campagne Animals matter to me (Ik geef om dieren). Het doel is om in vijf jaar over de hele wereld 10 miljoen mensen te laten tekenen voor invoering van de Universele Verklaring van het Welzijn van Dieren. Bont voor Dieren is lidorganisatie van de WSPA en steunt deze campagne van harte.
Doe ook mee en steun de dieren!

Helaas worden dieren nog altijd mishandeld of misbruikt uit onwetendheid, economische belangen of culturele en godsdienstige tradities. Dieren verdienen een beter lot. Het zijn zelfstandige wezens met gevoelens en bewustzijn en een intrinsieke (eigen)waarde.
Mensen dienen dit te respecteren.

Erkenning door de Verenigde Naties
De WSPA, Bont voor Dieren en honderden andere organisaties over de hele wereld willen dat de Verenigde Naties (VN) de status van dieren als wezens met bewustzijn en gevoel en met een eigen intrinsieke waarde erkent. Dit moet in een Universele Verklaring worden vastgelegd die door alle landen van de wereld wordt erkend. Dit zal ons enorm helpen om dieren te beschermen, omdat dit dan een verantwoordelijkheid van iedereen wordt - en niet alleen van dierenbeschermers.

Een dergelijke Universele Verklaring van de Verenigde Naties wordt veel serieuzer genomen door overheden, ambtenaren, bedrijfsleven en de media.

Laat weten dat u om dieren geeft! Teken de petitie Klik Hier