Dierenleed Azie 
Waarschuwing
We krijgen steeds meer berichten van mensen die honden willen kopen om naar China te sturen als huisdier en als showhonden. Het gaat vooral om de collie, de Border Collie, de Samojeed, de Berner Sennen, Newfoundlanders en rassen zoals de Sint Bernardhond of ander grote hondensoorten.

Ga aub niet in op zulke vragen, zelfs niet als ze komen van vriendelijke oudjes van bij ons. Alle honden die zo verkocht worden zijn gedoemd om op een gruwelijke manier te sterven op een Chinese vleesmarkt, huidenmarkt of bontmarkt. Deze opkooppraktijk komt zeer veel voor in Nieuw-Zeeland, maar doordat de kwekers daar steeds meer beducht voor zijn om niet uit te voeren naar China, verspreiden deze praktijken zich wereldwijd.

Het is in China wettelijk verboden om honden die groter zijn dan 30 cm te bezitten of uit te voeren. Grotere honden worden vaak in vreselijke omstandigheden over de grens gesmokkeld, opeengepakt in grote kooien op vrachtwagens zonder eten of drinken. Bijna iedere rit zijn er een aantal dieren die het transport niet overleven door de hitte of door ziektes die ze tijdens het transport oplopen. Als ze de trip overleven, gaan ze rechtstreeks naar handelaars waar ze ofwel meteen verwerkt worden ofwel waar ze nog enige tijd illegaal gehouden worden om mee te kweken vooraleer ook verwerkt te worden.

Mogen wij u vragen om dit bericht zo ruim mogelijk te verspreiden. Mocht jij al benaderd zijn geweest om honden naar China te sturen, stuur ons dan aub een mailtje met zoveel mogelijk details.

Uiteraard worden jouw gegevens vertrouwelijk behandeld.