Dierenleed Azie 
Een cultuurverschil of simpelweg wreedheid? Beslist uzelf maar!
Volgens een rapport van de Korean Animal Protection Society worden jaarlijks naar schatting 2 miljoen honden geslacht voor het vlees. Honden worden er massaal gekweekt als kleinvee ondanks het feit dat er in 1984 een wet uitgevaardigd is dat het eten van hondenvlees verbiedt.

Op 5 grote markten worden dagelijks duizenden honden te koop aangeboden. Daar kunnen de potentiële klanten een hond uitkiezen die ter plekke geslacht wordt. De honden worden gedood door electrocutie of ophanging. Maar in de meeste gevallen gaat er een lange en gruwelijke lijdensweg vooraf; honden worden langdurig geslagen met stokken of worden langzaam gewurgd, om vervolgens (soms levend !!!) gevild of levend gekookt te worden.

Op sommige plaatsen wordt de vacht verwijdert met een brander en weerom werd vastgesteld dat sommige van deze dieren nog leefden! Volgens een plaatselijk volksgeloof gaat er op deze manier veel adrenaline. door het lichaam van de hond en hierdoor krijgt het mals-geslagen vlees sexueel potentieverhogende kwaliteiten.

Honden vlees in Korea is tweemaal zo duur als ander vlees, kip en rund, dit sinds Korea's economische vlucht in de tachtiger jaren. Hondenvlees is een vlees voor de delicatessen-winkel; het is een delicatesse die voornamelijk wordt gegeten door een groep mannen die geloven dat zulk vlees (hondenvlees) hun viriliteit bevordert

Vooral de maanden juli en augustus zijn rampzalig voor onze trouwe viervoeter want dan wordt er massaal hondenvlees gegeten. In juli zijn er de drie Koreaanse bokdagen (letterlijk vertaald = snikhete hondsdagen) en in augustus wordt er massaal boshingtang gegeten( hondenstoofvlees) Onder het mom dat het hier om een traditie gaat zijn er de laatste jaren enkele Koreaanse politici die het eten van hondenvlees opnieuw willen legaliseren.

Katten worden door een minderheid als onhygienisch beschouwd en om die redenen worden ze dan ook uitgeroeid. Volgens KAPS zou een correcte informatiecampagne dit probleem al gedeeltelijk kunnen oplossen aangezien katten hoegenaamd geen onhygienische dieren zijn en bovendien een belangrijke taak hebben om de populaties van kleine knaagdieren mee onder controle te houden.

Voor een minderheid wordt de kat (volgens hun volksgeloof) beschouwd als een mediciijn. De katten worden bewusteloos geslagen met een hamer of men gooit enkele katten in een zak en vervolgens slaat men die zak enkele malen tegen de grond. Vervolgens worden de katten(meestal nog levend) in een ketel met heet water gegooid; dit tesamen met dadels, noten en gember. Ze worden gekookt tot men een bruine brij krijgt die men GOYANGI SOJU noemt en die brij wordt gebruikt tegen reuma en gewrichtspijnen.

In 1991 werd een algemene dierenbeschermingswet die alle wreedheid tegen dieren verbiedt uitgevaardigd maar de overheid laat desondanks de hierboven vermelde gruwelijkheden oogluikend en onbestraft toe!

HELP... MEE DIT ZINLOOS DIERENLEED TE STOPPEN