Dierenleed Azie 
Olympische Spelen
Toen Animals asia hoorde dat er olympische spelen voor dieren werd gehouden in Shanghai Wild Animal park, is AAF leidinggevende Annie Mather naar Shanghai gevlogen om de verschrikkelijke omstandigheden te onderzoeken.

Dit is een van de vele parken in China die vreemde en gruwelijke shows met dieren organiseert. Dit om maar zoveel mogelijk bezoekers te trekken.

Er zijn verschillende shows:
Beren die op volle kracht tegen elkaar moeten boxen als kangoeroes of olifanten die muziek moeten maken.
Dit zijn maar twee voorbeelden, iedereen snapt dat dit gedrag niet bij het soort dier past. De training gebeurt daarom op een erg pijnlijke manier, en is zeer barbaars. Er worden nog vele andere wilde dieren gebruikt zoals: een tijger, een leeuw, een chimpansee, een zebra, en nog zoveel andere.

Wat ook een bekende attractie is voor de bezoekers is op de foto gaan met een wild dier. Uit veiligheid voor de bezoekers wordt wel eerst de bek van het wilde dier met ijzerdraad vast gemaakt, het dier zit vast geketend, en vaak worden ook nog de klauwen verwijderd. De omstandigheden waarin het dier leeft is ook al onacceptabel. In en uit de kooien vertonen de dieren chronische stress. Iets wat heel gevaarlijk is voor dieren.

Er is nog steeds geen wet die deze shows en omstandigheden verbied. Zonder wet worden deze dieren misbruikt voor geld.

Wat doen wij:
AAF schrijft naar de burgemeester van Shanghai met het verzoek om een einde te maken aan deze mishandeling. We bieden aan om de beren een tehuis in Moon bear rescue sanctuary.


Shangai annuleert " OLYMPICS VOOR DIEREN "
dit na klachten over mishandelinghen en wreedheden


SHANGHAI , China :

Een zoo uit Shanghai zei dat het een show genoemd Animal Olympics geannuleerd had na klachten van mishandeling van organisaties voor dierenwelzijn.
De show was geschrapt want kon niet in aanmerking komen voor de veiligheid van onze bezoekers zei een vrouw aan de telefoon van het dierenpark.
De vrouw weigerde haar naam op te geven en zei dat de verantwoordelijken niet beschikbaar waren. Ze wou geen vragen beantwoorden aangaande de beschuldigingen van mishandeling.

De krant " Shanghai Daily " citeerde een park, " Su Feilong " Als vervroegd geannuleerd door de negatieve reactie van het publiek.
De spelen hebben nooit voor problemen gezorgd. Maar dit jaar kregen wij klachten zodat we ermee zijn gestopt

De show vertoonde dieren in atletische situaties zoals boks wedstrijden tussen kangoeroes en hun oppassers, vechtende beren en rijdend op fietsen en olifanten met koordtrekken.

Dierenrechtenorganisaties verspreidden het nieuws op Internet en organiseerden campagnes met brieven naar de overheidsinstantie van Toerisme en regeringsdiensten van Shanghai .

Dit is verlaagend voor de dieren, beledigend voor ons verstand en een ramp voor een mogelijke kans voor meer respect voor de wilde dieren waarmee we de wereld delen zei Daniel Turner.

Vroeger dit jaar heeft het massaal afslachten van honden, om hondsdolheid te voorkomen, kritiek uitgelokt zelfs door de staat gekontroleerde media.

Het communistische regime verbood het houden van een huisdier.

Een campagne in Beijing om strikter op te treden tegen het bezit van honden, zelfs het bezit van 1 hond heeft ook het protest opgewekt van 500 demonstranten aan een dierenpark.

Chinese wetten willen alleen wilde dieren beschermen en hechten weinig belang aan dierenwelzijn in het algemeen zegt Tao Rongfang van Shanghai Kleine Dieren Bescherming, een privé vrijwilligersgroep, China s oudste organisatie.

Mensen als u dit allemaal leest hebben wij nog veel werk aan de winkel en de olympcs zijn nog ver af. We blijven op uw steun rekenen want we blijven doorzetten

China moet echt mensen en dierenrechten erkennen. Een beschaafd land herkent men aan de omgang met met dieren.